Duikforum op 24Diver

Welkom op het nieuwe duikforum.

Duikcommunity Duikforum Materiaalbespreking Ervaring duikcomputer van Heinrich Weikamp.

Tagged: 

 • Ervaring duikcomputer van Heinrich Weikamp.

   24Diver wijzigde 7 maanden geleden 3 Leden · 4 Berichten
 • Remco

  Lid
  25 december 2019 om 19:31

  Heeft iemand ervaring met een duikcomputer van het merk Heinrich Weikamp? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Is dit een goed merk? Zit er gebruiksvriendelijke software bij?

  https://heinrichsweikamp.com

 • Brenda

  Lid
  28 december 2019 om 18:30

  Ik heb de OSTC2 in september 2012 gekocht.  Het oplaadcompartiment (is nu draadloos opladen) liep helaas tijdens de eerste duiken dieper dan 110m vol. Dit is onder garantie verholpen. Na bijna 3 jaar was een knop kapot. Deze is ook kosteloos vervangen. Helaas werkt nu soms een knop weer niet goed. En vervangen is best prijzig. Op dit moment werkt de knop weer nadat ik wat siliconenspray er op gedaan heb (dat zou niet moeten helpen omdat het piezobuttons zijn, maar het werkt wel).  Een ander nadeel van de computer is de maximale duikdiepte van 120m.  Maar een groot voordeel vind ik dat de computer bij 30 cm ook gewoon doortelt. De stopwatch functie kun je altijd in beeld houden en ook dat kan handig zijn. Prijstechnisch zijn ze zeker goed. De accuduur is na 7 jaar geen 40 uur meer, maar slechts 15 uur. Uitlezen van de computer kan met Subsurface, maar ik lees nooit wat uit. Trimix en CCR is zonder meerprijs inbegrepen. Verder gewoon Buhlmann zodat bekend is wat de computer doet. En bij gelijke instellingen is de HW iets conservatiever dan Shearwater. Afleesbaarheid goed.  Omdat ik bang ben dat de computer toch over enige tijd wel vervangen moet worden zit ik in dubio, weer een ostc2, of toch shearwater of misschien ratio? Ik ben er nog niet uit. 

 • 24Diver

  Beheerder
  1 januari 2020 om 18:54

  Hoi Brenda, bedankt voor je opmerking. Ik ben opzoek naar mogelijkheden om duikcomputers te koppelen aan deze website / bestaande logboek. Ik kreeg de tip van iemand om eens naar HW te kijken omdat zij meedenken in nieuwe oplossingen. Maar Subsurface is open software voor vele duikcomputers. Dus ik wil nu eens onderzoeken wat daar de mogelijkheden van zijn. Maar bedankt voor je opmerking.Smiley

 • 24Diver

  Beheerder
  6 januari 2020 om 12:58

  Bedankt voor jullie reacties.

Viewing 1 - 4 of 4 posts

Log in om te reageren.

Original Post
0 of 0 berichten June 2018
Now